loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Zencefil Hakkında 9 İlginç Bilgi!

Yazar: EvdenYe Tarih :05.06.2021 12:39:14
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Zencefil, soguk alginligi için mükemmel bir dogal ilaç olmasinin yani sira çesitli tatlilar ve aromali çaylar için de vazgeçilmez bir malzemedir. Eski zamanlardan beri zencefil sadece yemek pisirmede degil, tipta ve kozmetikte de kullanilmistir. 


Zencefilin anavatani Güney Asya'dir
Zencefil ekimi MÖ III-IV. Yüzyilda baslamistir. Hindistan'da ve Çin'deki antik mezarlarda bulundu.  Orada ögütülmüs zencefil keseleri bulundu.  Zencefilin kötü ruhlari kovduguna inaniliyordu.


Insanlar zencefili para birimiyle degistirirdi
Kuzey Hindistan'da ticaret yapan Fenikeliler, zencefili para birimi olarak kullandilar.  Çok sonralari zencefili pahali bir çesni olarak satmaya basladilar.


Siyah Zencefil
Siyah zencefil (Barbados), beyazdan (Bengalce) daha zengin bir aroma ve tada sahiptir.  Soyulmasina gerek yoktur, kullanmadan önce üzerine kaynar su dökmek yeterlidir. 


Zencefil hafizayi gelistirir
Zencefil, kan damarlarini güçlendirdigi ve kan basincini düsürdügü için beyindeki kan dolasimini destekler.  Zencefil bu özellikleri sayesinde hafizayi ve konsantrasyonu belirgin sekilde artirir.

Zencefil Dogal Bir Yatistiricidir
Zencefil, hafif bir stres giderici olarak kullanilabilen güçlü bir antioksidandir.


Zencefil bulanti için iyidir
Zencefil çayi, mide bulantisini, bas dönmesini ve zayifligi etkili bir sekilde azalttigi için toksikoz ve deniz tutmasi sirasinda hamile kadinlar için önerilir.


Zencefil dondurucuda saklanabilir
Zencefil, uzun süre dondurularak yararli özellikleri bozulmayan nadir gidalardan biridir.  Bu nedenle dondurucuda saklayabilirsiniz.


Zencefil iyilestirici özelliklere sahiptir
Zencefil yaglari küçük cilt lezyonlarini kisa sürede iyilestirir.  Zencefil yüz maskeleri cildin yaslanmasini önler, cildin rengini ve tonunu geri kazanmaya yardimci olur.


Zencefil kilo vermenize yardimci olur
Zencefil, vücuttaki metabolik süreçleri aktive eden ve kilo kaybina katkida bulunan uçucu yaglar ve diger biyoaktif bilesenleri içerir.

Yorum Yaz