loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

İyi Çikolatayı Anlamak İçin İpucu!

Yazar: EvdenYe.com Tarih :07.12.2020 19:04:48
blog image

Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gida Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Tokusoglu, kaliteli çikolatanin nasil anlasilabilecegine dair ipuçlari verdi. Iste çikolata alirken bakmaniz gereken ayrintilar...

Kaliteli çikolata elle tutuldugunda birkaç saniyede erimeye baslar. Bunun nedeni kakao yaginin 34 derecede erimesi. Kaliteli bir çikolata, kakao yagiyla yapilir, kakao yagi vücut isisinda eriyen tek yagdir. Hizli erime, çikolatanin kalitesi için bir gösterge ve çikolatada yüksek oranda kakao yagi kullanildiginin kaniti.

Alinan çikolatalarin etiketlerini iyi okumak gerekiyor. Dogal ibaresi altinda satilan birçok çikolata, uygunsuz ve zararli olabilen trans yaglar, misir surubu, yapay tatlandiricilar, soya proteinleri, monosodyum glutamat-msg, koruyucular, stabilizerler gibi içerikleri bulundurabiliyor.

Arastirma sonuçlarina göre, tüm sartlari çok iyi kontrol edilmis tablet çikolatalar, oda, market sicakligi altinda (18-22 derece), buzdolabinda (ortalama 4 derece) veya derin dondurucuda, yag çiçeklenmesi veya beyazlasma olmaksizin bir yildan uzun süre saklanabilir. 

El yapimi gurme çikolatalarda ise raf ömrü 1,5 aydir. El yapimi gurme çikolatalar, glikoz orani çok az olan katki maddesi içermeyen çikolatalardir. En mükemmel lezzeti algilayabilmek için, el yapimi çikolatalarin üretimini takiben 3 haftada tüketilmesi öneriliyor.

Yorum Yaz