loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Öğrendiğinizde Mutfakta Ufkunuzu Açacak 23 Püf Noktası

Yazar: EvdenYe.com Tarih :10.09.2021 09:14:57
blog image

Yemek pisirmek dünyanin en keyifli ugraslarindan biri. Sürekli yeni tatlar kesfederek, yeni teknikler ya da püf noktalari ögrenerek damak zevkinizi günden güne gelistirebilir, ufkunuzu açabilirsiniz. Iste ufkunuzu açacak o ipuçlarindan bazilari...

Börek yaparken içine pirasa, ispanak gibi sebzeler koyacaksaniz, malzemelerinizi önceden hafifçe unlamanizda fayda var. Böylece böreginiz çok sulu olmaz.

Firinda tavuk pisirirken kafasini öne, ayaklarini arkaya getirin. Çünkü ayaklar daha zor piser ve firinin arka tarafi daha sicaktir.

Yumurta haslarken suya bir tutam karbonat eklerseniz, yumurtalarinizi kolayca soyabilirsiniz.

Omlet yemeyi çok seviyor ama tavanizi yikamaya üseniyorsaniz, tüm malzemeleri bir kilitli posete koyup kaynar suya batirirsaniz, bulasik çikarmadan omlet yiyebilirsiniz.

Sogani dogramadan önce buzlukta ya da buzlu suda bekletirseniz, gözlerinizi daha az yakacaktir.

Çok aci biberleri dogramadan önce ellerinizi biraz zeytinyagiyla ovarsaniz, acinin parmaklarinizda kalmasini önlemis olursunuz.

Daha yumusak ve lezzetli makarnalar için, pisirirken su yerine süt kullanabilirsiniz.

Özellikle taneli baharatlarin aromasinin iyice çikmasi için önce tavada isitin sonra yemeginize ekleyin.

Kek hamuruna birkaç damla limon suyu eklerseniz, sitrik asit sayesinde kabartma tozu harekete geçer ve kekiniz daha iyi kabarir.

Yemegin fazla yagini almak için kâgit havluya sarili birkaç buz küpünü yemegin üzerinde gezdirin. Buzun sogugu yagi havluya çekecektir.

Pirinci fazla kavurdugunuz için pilavda yanik bir tat olustuysa, bir dilim beyaz ekmegi tencerenin en üstüne yerlestirerek bu durumu tersine çevirebilirsiniz.

Yorum Yaz