loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Salon İçin Boyama Önerileri!

Yazar: EvdenYe Tarih :09.01.2021 18:01:40
blog image

Oturma odasi ve salon dinlenme alanlaridir. Bu nedenle bu mekanlarda gözü yormayan, sakinlik ve dinginlik saglayan renkler tercih edilmelidir. Mavinin ve yesilin açik tonlari, beyaz, nötr ve dogal renkler size günün stresini unutturmakta yardimci olur. Ayrica bu renkleri tercih ettiginiz taktirde oda daha genis görünecektir. Eger ortama biraz hareket katmak isterseniz koltuk veya minder seçimlerinizde kontrast yakalatacak canli renkler tercih edebilirsiniz. 


Yesil renk, yenilenmenin rengidir. Bize dogayi hatirlatan yesil ve tonlari, oturma odaniz için seçebileceginiz en güzel renklerden biridir. Eger evinizde bitki ve çiçek beslemek için yeriniz yoksa yesil renk odanizin ihtiyaci olan enerjiyi ona saglayacaktir. Yesil ortama hem ferah bir görünüm saglar hem de nötr renklerden sikilanlar için müthis bir tercihtir.

Gri renk, Oturma odanizin duvarlarinda grinin tonlarini kullanmak odanin daha genis görünmesini saglayacaktir. Modern görünümüyle gri renk, hem yeni esyalarinizla hem de nostaljik parçalarla uyum saglayacaktir. Odanizin tek renk ve sikici görünmesinden kaçinmak istiyorsaniz da duvarlarinizda renkli yagli boya tablolar ya da dijital baskilar kullanabilirsiniz. Gri nötr renkler arasinda yer alsa da oturma odasina en çok yakisan renklerin basinda geliyor. Oturma odalarinda kullanabileceginiz canli renklerin yaninda griye de sans verebilirsiniz.

Mavi renk, oturma odasi için biraz riskli gibi görünse de bu rengi kullandiginizi gören misafirleriniz renk zevkinize bayilacaklar. Mavi rengin oturma odasinda rahatlatici bir etkisi olacaktir. Istediginiz tonlarda mavi rengi, kahve ve krem rengi esyalar gibi nötr renklerle kombinlediginizde ortaya oldukça sik bir görüntü çikacaktir. Oturma odanizda özellikle tahta esyalar kullanmayi seviyorsaniz mavi ilk tercihiniz olmalidir. Mavi renkli duvarlara sahip olan bir oturma odasi her zaman düzenli ve temiz görünecektir.

Bej rengi, Tasarimda sadelikten hoslaniyorsaniz da bej renk sizin için kurtarici olacaktir. Minimalist dokunuslar tercih edenlerin sikça kullandigi bej rengin içine beyaz katarak degisik tonlar da elde edebilirisiniz. Bej renge boyanmis oturma odasi duvarlari odaniza sik ve klas bir hava katacaktir. Hangi rengi kullanacaginizdan bir türlü emin olamiyorsaniz bej renge sans verebilirsiniz.


Uçuk turuncu, bebe mavisi, saman sarisi, krem ve uçuk pembe pastel salon duvar boyasi renkleri arasinda en çok tercih edilen renkler arasindadir. Özellikle klasik salon dekorasyonlarinda pastel renklerden yararlanmalisiniz.

Yorum Yaz