loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Şahane Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Yazar: EvdenYe Tarih :23.01.2021 22:29:37
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Peynir tabaklari kahvaltilarin basrol oyuncusu, olmazsa olmazidir.

Sahane peynir tabagi hazirlamak için öncelikle tabaginizin temelini olusturacak 3-4 peynir seçin; bir yumusak peynir, bir yari yumusak peynir, bir yari sert peynir ve bir sert peynir. 

Peynirlerinizle eslestirmek için birkaç çesit et seçin. Tuzlu ve kurutulmus et seçenekleri peynir tabagina çok yakisir. Salam, sosis ve jambon gibi et çesitlerini tercih edebilirsiniz.

Meyveler ve kuruyemisler, mükemmel peynir tabaginin harika tamamlayicilaridir. Çig badem, çig kaju fistigi, Antep fistigi gibi kuruyemisler ile üzüm, yaban mersini, çilek, incir ve tüm kuru meyveler peynir tabagina çok yakisir.

Incir reçeli, bal, güneste kurutulmus domates, pesto sos, kirmizi biber tursusu, zeytin, enginar gibi lezzetleri peynir tabaginiza ekleyebilirsiniz.

Tabaginizi hazirlarken öncelikli olarak tahtaniza peynirlerinizi dizin. Renk ve doku için peynirlerin altina biraz yesillik ekleyebilirsiniz. Ardindan peynirlerin rengi ile kontrast yaratmak için aralara etlerinizi yerlestirin. Sonra ekmekleriniz ve boslugu doldurmak için kalan tüm malzemelerinizi kullanin. Dikkat etmeniz gereken tahtanin herhangi bir bölümünü görmemek olmali, peynir tabaginiz yiyeceklerle dolup tasmalidir.

Galeride size sahane peynir tabaklari hazirladik.

Yorum Yaz