loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Kuzu Eti Nasıl Düzgün Pişirilir?

Yazar: EvdenYe Tarih :27.05.2021 16:43:37
Image
Image

Kuzu, mutfak islemlerinde çok kaprisli bir ettir; yumusakligini ve sululugunu korurken nasil düzgün pisirilecegini bilmeniz gerekir. Kuzu ile harika yemekler yapabilirsiniz. Saslik, güveçler, pilav, kebap. Otlarla pisirilmis kuzu, yogurtta kuzu pirzola, hardal soslu kuzu pirzola, zencefilli kuzu pirzola, sebze, baharat, mantar, kuru meyveler ve kuruyemislerle birlikte pisirilir. Sirlarini bilirseniz kuzu eti pisirmek dert degil.

Dogru kuzu nasil seçilir?
Beyaz, sert yagli, açik renkli etleri seçin. Kirmizi kilçikli veya sarimsi olan gevsek etin pisirildiginde çok kuru ve sert olacagini unutmayin. 
Hos olmayan et kokusuna dikkat edilmelidir.
Pisirmek ve kizartma için boynu, kürek kemigini, gögüs bölgesini 
pirzola için arka bacak, omuz ve boyun kismi,
pilav ve güveç için kürek kemigi ve gögüs alin.

Eti kesmenin incelikleri
Baslangiç olarak, tendonlari ve dis yagi çikarin, bunlarin fazlasi yemegin tadini bozacaktir. Bununla birlikte, yagin bir kismini birakmak kuzuya hos sululuk ve lezzet saglar. Dondurucuda kalmissa eti tekrar dondurmayin.

Lezzetli Kuzu Pisirmenin Sirlari
Eti çok uzun süre ateste tutmayin yoksa kurur.
Ideal seçenek, eti bir folyo içinde pisirmektir, çünkü bu yöntem kuzuyu lezzetli ve yumusak hale getirir.
Pisirmeden önce, eti herhangi bir sosla marine etmelisiniz. Örnegin, hos olmayan kokulari yok edecek ve kuzuya keskin bir aroma verecek sarimsak ve elma eti yumusatacak ve tadini zenginlestirecektir.
Zeytinyagi, yogurt, limon, soya sosu ve baharatlarla marine edebilirsiniz. Minimum marine süresi 1 saattir, etin ortalama 10-12 saat marine edilmesi tavsiye edilir.
Kuzu, kimyon, kekik, kekik, mercankösk, biberiye, maydanoz, zencefil, nane ve safranla iyi gider. 
Kizartirken yan tarafa bir parça kuzu yagi koymak eti daha lezzetli hale getirecektir.
Kuzuyu hemen masaya servis edin, aksi takdirde yag sertlesir ve yemek tatsiz olur. Keskinlik için bitmis eti sarimsak, baharat, hardal ile kaplayabilir ve otlar serpebilirsiniz.

Yorum Yaz