loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Kışın Saç Bakımı

Yazar: EvdenYe Tarih :20.12.2020 22:54:28
blog image

1. Soguk havalarda hizli kuruyan saçlar için haftalik nem bakimlari uygulayin. Gece bakim maskeleri ile saçlarinizi nemli tutabilirsiniz.

2. Her banyondan sonra hatta bazen kuru saçlara bile saç bakim yagi uygulayabilirsiniz.

3. Sicak suyla yapilan duslar saçlari ve saç derisinin dogal yagini alir götürür, ayni zamanda sicak su saç tellerini de zayiflatir. Bu yüzden saçlarinizi ilik suyla yikayin ve soguk suyla durulayin.  

4. Saçlarinizi sik sik yikamayin. Saçlarinizi sik sik yikamak da ayni sicak su gibi onlari dogal yaglarindan arindirir, saç derisini tahris edebilir. Bu yüzden saçlarinizi 2-3 günde bir yikamalisiniz. Saçlariniz yagliysa bu süreyi kuru sampuandan destek alarak telafi edebilirsiniz.

5. Islak saçla disari çikmayin. Islak saç, kuru saça göre daha hassastir ve yipranmaya meyillidir. Bu yüzden saçlarinizi iyice kurutmadan disari çikmayin.

6. Saçlarinizi rüzgar, soguk hava ve sert kis kosullarinin kötü etkilerinden sapkayla koruyabilirsiniz. Kullandiginiz sapkanin içine ipek bir kumas parçasi koyarak sapka yüzeyinin saça verdigi zararin önüne geçebilirsiniz.

7. Bir saç teli %25'inin sudan oolusuyor. Hem cildin hem de saçlarin maksimum nem oranini koruyabilmesi için bol su içmek gerekiyor.  

Yorum Yaz