loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Fırında Tavuk Pişirmenin Sırları...

Yazar: EvdenYe Tarih :27.05.2021 17:06:38
blog image

Tavuk seçimi ve hazirlik sirlari

Mükemmel tavugu yapmanin ilk ve ana sirri, iyi seçilmis orta büyüklükte ve olabildigince taze olmalidir. Bu, soluk pembe bir tondur.

Pisirme için, tercihen seramik isiya dayanikli bir kap ile gayet iyi is çikaracaktir. Esit sekilde isinir ve pisirme islemi boyunca sürekli olarak yüksek bir sicaklik saglar. Ancak cam ve ince metal formlarda dikkatli olmaniz gerekir. 

Pisirme süresi su prensibe göre hesaplanir: kilogram agirlik basina 40 dakika. 180–200 ° C'lik bir sicaklik yeterli olacaktir. Ilk 30-40 dakika, çitir çitir bir kabuk için tavugu maksimum güçte pisirin. Daha sonra sicaklik 200 ° C'ye düsürülür ve tavuk hazir hale getirilir. Tavugun esit sekilde pisirilmesi için düzenli araliklarla arkadan yana, sonra gögse, diger tarafa ve tekrar arkaya çevrilir. Yagli su, et suyu veya sos ile sulamayi unutmayin.

Sulu tutmak


Tavuk pisirmede esas olan etin kurumasini ve tatsiz olmasini önlemektir. Tavugunuzun tadini daha iyi hale getirmenin kolay bir yolu, gögsünüzün altina baharatli tereyagi parçalari koymaktir.

Etin suyunu ve yumusakligini korumak için tavuk pisirilmeden önce tuzlanmalidir. Bunun için tuzlu su hazirlanir  bunun için 1 litre su için 50 gr tuz alin, en sevdiginiz bitki ve baharatlari ekleyebilirsiniz. Tavuk  6-8 saat bu sekilde bekletilmelidir.

Tavugu sadece tuzla ovalarsaniz, tam tersine, deriden su çekerek daha gevrek olmasini saglar. 

Yorum Yaz