loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Evde Hazırlayabileceğiniz Güzellik Maskeleri...

Yazar: EvdenYe Tarih :09.01.2021 17:27:29
blog image


Nemlendirici Maskeler
 
Meyve
Soyulmus bir muzu ezerek yüzünüze ve boynunuza nazikçe uygulayin. 15 dakika bekleyin ve kan akimini hizlandirmak için maskeyi soguk suyla temizleyin.

Salatalik
Salataligin sasirtici özelliklerini biliyorsunuz: Nefis, taze ve dengeli bir beslenme için harika bir yiyecektir. 
Bir salataligi soyun ve macun kivamina gelene dek ezin, (gözleriniz için 2 dilim ayirmayi unutmayin) tüm yüzünüze sürün ve 15 dakika bekleyin. Bol soguk suyla maskeyi temizleyin, cildinizin ne kadar tazelendigini ve nemlendigini göreceksiniz.

Kirisikliklar ve Göz Alti Halkalarina Karsi Yenileyici Maskeler

Gergin Yüz
Cilt için muhtesem ikili... Iki çorba kasigi bali, yumurta beyaziyla karistirin. Bir çorba kasigi limon suyu ekleyin ve yüzünüze hafifçe masaj yaparak sürün. Cildinizin gerildigini hissedeceksiniz. 20 dakika bekleyin ve yüzünüzü yagsiz sütle temizleyin.

Gül ve Gençlik
Gül'ün güzellige etkisini bilmeyen yoktur. 5 taze gülün yapraklarini macun haline gelene dek ezin ve yüzünüzde 15 dakika bekletin. Soguk suyla temizleyin.  

Yogurt
Kirisiklari gideren maske. Bir bardak yogurdu bir çay kasigi rezene tohumu ve bitkinin ezilmis yapragiyla karistirin.
Yüzünüze sürdügünüzde homojen bir krem halinde olmalidir. 20 dakika bekledikten sonra ilik suyla temizleyin.  

Soyucu (Peeling) Maskeler

Bal ve Badem Maske
Bu harika soyucu maskeyi yapmak için yalnizca bir çorba kasigi bal ve iki adet badem gerekiyor. Bademleri ince bir toz elde edinceye kadar dövün ve bal ile karistirin. Ardindan bir çay kasigi limon suyu ekleyin. Dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayin. Kurumasi için 15 dakika bekleyin, ilik suyla durulayin.  

Yulaf ve Yumusaklik Hissi
Yarim fincan yulafi iyice ezin ve yarim çay kasigi bal, iki çorba kasigi süt, iki damla geranium (sardunya çiçegi) yagi ve iki damla papatya yagi ekleyin.
Iyice karistirin ve parmaklarinizla dairesel hareketlerle uygulayin. 15 dakika bekledikten sonra ilik suyla temizleyin. Cildiniz bir bebeginki gibi yumusacik olacak. Cildiniz yagliysa karisima 5 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Akne, Sivilce ve Leke Maskeleri

Domates
Siyah noktalar ve sivilcelerden kurtulmak istiyorsaniz, bir domatesi ikiye bölün ve yüzünüze koyun. 15 dakika bekleyin ve ilik suyla temizleyin. Sonuç inanilmaz!

Limon
Limon binlerce alanda kullanimi olan bir sebzedir. Lekeleri de yok ettigini de kim tahmin edebilir! Bir çorba kasigi bali bir çorba kasigi limon suyuyla karistirin. Pamukla cildinize uygulayin ve 20 dakika bekletin.
Ardindan bir parça pamuga döktügünüz maden suyuyla temizleyin. Iyice temizlediginizden emin olun; çünkü cildinizde limon kalirsa ve günese maruz kalirsaniz cildinizde leke kalabilir.


Uyarici Maskeler

Çilek
Cildinizde kuruluk hissediyorsaniz nemlendirmek ve beslemek için bu harika dogal kremi kullanin. Birkaç çilegi ezin ve balla karistirin. Yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Soguk suyla temizleyin.

Besleyici Krem
Peeling sonrasinda hücrelerinizi uyaracak besleyici bir krem uygulamaniz çok iyi olur. 1 çorba kasigi bal, 1 çorba kasigi maden suyu, 1 çay kasigi gül suyu ve 1 çorba kasigi yogurt veya sütü karistirin. Yüzünüze pamukla uygulayin ve 15 dakika bekletin. 

Yorum Yaz