loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Aralık Ayında Hangi Sebzeler Tüketilmelidir?

Yazar: EvdenYe Tarih :10.12.2020 23:34:13
blog image

1) Ispanak
Ispanagi pisirmeden önce sirkeli suda bir saat bekleterek iyice yikamalisiniz. Ispanagi pisirirken ve dograrken demir kasik ve biçak kullanmayiniz. Demir içeriginde bulunan vitaminleri öldürmektedir. 
Vücudun direncini arttirarak, bagisiklik sistemini güçlendirir.
Kalori ve yag orani düsük oldugundan dolayi kilo vermeyi kolaylastirir.
Sindirim ve kabizlik sorunlari gidermede yardimcidir. Kaslari, kalbi ve kemikleri güçlendiren ispanak soguk günlerde zinde kalmayi saglar.

2) Havuç
A vitamini bakiminindan oldukça zengin olan havucun en büyük faydasi gözleredir. Havucu düzenli olarak tükettigimizde A vitamini eksikligi yasamayiz. Lif yönünden de çok zengindir. Tam bir antioksidan kaynagidir.

3) Turp
Kirmizi turp folik asit, kalsiyum, C vitamini ve potasyum açisindan oldukça zengindir. Kirmizi turpun glukosinat bilesikleri ve lif içerigi sayesinde özellikle bagirsak kanseri hastaligi ve diger kanser hastaliklarina karsi insan sagligini koruyan en faydali sebzedir. 
Bu sebzenin içinde antioksidan, lif, A, K, C, B1, B2, B3, B6, magnezyum, demir, potasyum ve kalsiyum bulunur.
Vücut direncinizi yüksek tutmak istiyorsaniz bol bol turp yiyebilirsiniz. Limon sikarak aci tadini yumusatabilirsiniz.

4) Lahana
Protein ve vitamin açisindan zengin olan lahana soguk günlerin en saglikli sebzeleri arasindadir.Kara lahananin bagisiklik sistemi çok kuvvetlidir. Kara lahana metabolizmanin daha farkli çalismasina imkan saglayarak DNA üzerinde olumlu etkiler saglar
Yipranmis cansiz olan saçlara kara lahana haslayarak suyu ile saçlar yikanir. Saçlar dogal ve parlak bir görünüm saglar. Kara lahana suyunu cilde bakiminda da kullanilmakta. 
Kis aylarinda soguk alginligini ve enfeksiyonu önler. Kiside olusabilecek hastaliklari önceden engellemeye yardimci olur.
Kara lahana metabolizmanin hizli çalismasina ve yag yakimina da yardimci oldugundan kilo vermeye yardimci olur. Kara lahana suyunu kaynatip düzenli olarak tüketildigi de kilo vermeye yardimci olur. 

5) Karnabahar
Karnabaharin inanilmaz bir besin deposu ve sagligimizin koruyucusudur. Vücudun bagisiklik sisteminin güçlenmesine faydali besinler içerir.
Metabolizmayi hizlandiran karnabahar yaglarinizdan kurtulmaniza yardim eder.
Ayrica bazi kanser türleri için de koruma mekanizmasi olusturdugu söylenmektedir.Ayrica lifler sayesinden kolesterol seviyesini dengede tutar.

6) Kereviz
kas ve damarlari rahatlatarak kan akisini kolaylastirdigi bilinmektedir
Kan basincini düsürerek dolasim sistemine, mideyi rahatlatarak sindirim sistemine, temizleme gücüyle bosaltim sistemine faydalidir.Yüksek tansiyonu düsürüp dengeleme adina faydali bir islevi vardir.
Ayrica iltihap azaltici etkisi de vardir.

Yorum Yaz