loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

30'Lu Yaşlar İçin 8 Sağlıklı Cilt Alışkanlığı

Yazar: EvdenYe Tarih :26.05.2021 18:01:47
blog image

1. Bol su için
Saglikli bir cilt için su çok önemlidir. Güne baslamak için sabahlari kahve yerine su içmeliyiz. Su, besinlerin vücutta dolasimina yardimci olur, toksinleri atar ve cilt hücrelerini nemlendirir. Sabah ilk is, yataktan kalkar kalkmaz büyük bir bardak su için.  

2. Pürüzsüz uyku
Iyi bir saten veya ipek yastik kilifina yatirim yapin. Ince çizgilerin görünümünü azaltacak ve cildinizden pamuklu bir yastik kilifina göre daha az nem emecektir.

3. Bir göz kremi ekleyin
Bir göz kremi kullanmaya baslamak için asla çok geç degildir. Göz bölgesi, yag bezlerinin olmamasi ve burada bulunan hassas cilt nedeniyle yaslanan ilk bölgedir. Gözün orbital kenarina her gece nemlendirici veya yaslanmayi geciktirici bir göz kremi sürün.

4. Akne kontrolü
Akne yasla birlikte kaybolan bir sey degildir. Makyaj temizligi çok önemli. Gözeneklerin tikanmamasina özen gösterin.

5. AHA'lar
Alfa hidroksi asitleri, ölü deri hücrelerinin hizla pul pul dökülmesine yardimci olmak için rutininize dahil etmek harikadir. Yaslandikça cildimiz ölü deri hücrelerini gençligimizde oldugu gibi düzenli olarak dökmez.

AHA'lar, ölü deri hücrelerini bir arada tutan baglari parçalayarak, altindaki taze cilt hücrelerini ortaya çikararak ve ürün emilimine yardimci olarak bu sürece yardimci olabilir. Ister alfa hidroksi asitleri içeren bir gece serumu ister haftada birkaç kez maske kullanin, düzensiz cilt ve hücre yenilenmesi ile basa çikmak için glikolik, laktik veya benzeri bir meyve asidi bulun. (Evde Yapabileceginiz AHA Yüz Maskeleri)

6. Günese hayir deyin
30'lu yaslarimizda sik sik geçmisimizin günes hasari ile karsi karsiyayiz. Pigmentasyon ve günes lekeleriyle mücadele eden ürünleri dahil etmeye baslayabilirken, su anda günese maruz kalma konusunda iki kat dikkatli olmaliyiz.

Cilt bakim ürünlerimizin çogunda bulunan C vitamini, retinol ve alfa hidroksi asitler, yeterli günes kremi, sapka ve günes gözlügü kullanmiyorsak, çok faydali olmaz.

7. Güzellik uykusu
Buna bosuna güzellik uykusu denmez! Vücudumuzun kan dolasimi uyku sirasinda hizlanir ve cilt hücrelerine besin ve oksijen getirir. Gece boyunca yapilan onarimlar, cilt dahil tüm vücutta gerçeklesir.

Yeterince uyumadigimizda kortizol seviyeleri yükselebilir ve cildimiz iltihaplanir ve gerilir. Kabarik gözler, somurtkan cilt ve donuk cilt genellikle yeterli uyku eksikliginin belirtileridir. Yetiskinler için önerilen uyku miktari sekiz saattir.

8. Mevsim ile degistirin
Yatmadan önce günes kremi kullanmadiginiz gibi, kis mevsiminde hafif bir yaz nemlendiricisi de kullanmazsiniz. Her mevsim cilt bakimi rejiminizi inceleyin ve mevcut ihtiyaçlari karsilamak için serumlari ve nemlendiricileri degistirin.


Yorum Yaz