loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Sevgililer Gününe Özel Kolay Pasta Tarifleri

Yazar: EvdenYe.com Tarih :01.02.2023 13:15:01
blog image

Yılın en romantik günü olan 14 şubatta sizler de sevgililer günü pasta tarifi arayışı mı içerisindesiniz? Pasta tariflerimizle sofralarınızı güzelleştirmeye ne dersiniz? Sokakların kalplerle ve balonlarla dolduğu bu özel günde, aşkın en lezzetli halini evinize taşımanın tam zamanı! Siz de özel günlerde el yapımı pastalar yapmaktan hoşlanıyorsanız, sizler için sunduğumuz en lezzetli sevgililer günü pasta tarifleri ile sevdiğinizi mutlu edebilirsiniz. 14 Şubat'ta kendi ellerinizle hazırlayacağınız pastalar sayesinde sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Meyve, çikolata, soslarla süslenmiş birbirinden lezzetli pasta tariflerine buradan ulaşabilirsiniz Listemizdeki tarifleri ilham almak için tercih edebilirsiniz. İşte, Sevgililer Gününe özel nefis pasta tarifleri:

 

Milföylü Kalp Pasta

Malzemeler:

·      18 milföy hamuru

·      700 ml süt

·      2 çay bardağı toz şeker

·      1.5 çay bardağı un

·      1 tatlı kaşığı buğday nişastası

·      2 yumurta sarısı

·      2 paket vanilya

·      30 g tereyağı

 

Süslemesi için:

·      Frenk üzümü

·      Nane yaprakları

·      Pudra şekeri

 

Milföylü Kalp Pasta Nasıl Yapılır?

Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alarak, malzemeler iyice özdeşleşinceye kadar çırpılır. Sürekli karıştırarak puding kıvamında pişirilir. Piştikten sonra ocağın altını kapatarak tereyağı ilave edilir ve karıştırarak eritilir. Sürekli karıştırarak soğuması sağlanır. Milföy hamurlarını büyük kalp bir kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında kabarana kadar pişirilir. Daha sonra fırından alarak soğumaya bırakılır. Hamurların arasına hazırlanan kremadan sürülerek üç kat üst üste dizilir. Üzerlerini Frenk üzümü ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

14 Şubat Sevgililer Günü Tartı

Sevgililer Günü'nde sevgilinize ya da eşinize özel bir tatlı hazırlamayı düşünüyorsanız sevgililer günü pastaları araştırması yaparak en doğru hareketi sergiliyorsunuz. Bitter çikolata ve sütlü çikolata ile hazırlanan sevgililer günü tartı, aşkın en lezzetli halini yansıtan bir tart olacak. Sevgililer günü tartı için meyve dilimleri ile süsleme yapılır. Malzemeleri hazırladıysanız, nefis sevgililer günü tartı nasıl yapılır her birlikte bakalım!

 

Malzemeler

Tart hamuru:

·      1.5 su bardağı tam buğday unu

·      Yarım su bardağı pudra şeker

·      ¼ çay kaşığı tuz

·      125 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)

·      1 yumurta sarısı

 

Dolgusu:

·      100 gr bitter çikolata

·      100 gr sütlü çikolata

·      125 gr tereyağı

·      5 yumurta

·      200 gr toz şeker

·      1 portakal

·      70 gr un

 

Kalp kurabiyeler için:

·      75 gr yumuşatılmış margarin

·      1 yumurta

·      1 çay bardağı pudra şeker

·      1 çay bardağı mısır nişastası

·      1 paket vanilya

·      Aldığı kadar un (1 su bardağı kadar)

 

Sevgililer Günü Tartı Nasıl Yapılır?

Un, şeker ve tuz mutfak robotunda karıştırılır. Soğuk ve küp doğranmış tereyağı eklenip, kırıntı görüntüsünü alıncaya kadar mutfak robotunda karıştırılır. Yumurta ilave edilir ve hamur halini alınca yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğutulur. Fırın daha sonra 190 dereceye ayarlanır. Kelepçeli kek kalıbının (20 cm’lik) tabanına yağlı kağıt serilir. Hamuru kalıbın içerisine alıp parmaklarla yayarak yerleştirilir. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut, fasulye gibi bolca kuru bakliyat doldurulur ve 15 dakika pişirilir.

Üzerindeki ağırlığı alarak 5 dakika daha pişirilir ve fırından çıkartılır. Bu arada dolgusunu hazırlanabilir. Tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları sos tenceresine alınır ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletilir. Yumurtalar ve şeker cam bir kasede karıştırılır. İçi kaynar su dolu tencereye yerleştirilip kenarlardan iz bırakıncaya kadar karıştırılır.

Çikolata karışımını, portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip karıştırabilirsiniz. Son olarak un ilave edilip karıştırılır. Bu karışımı tart tabanına doldurarak 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirilmektedir. Fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır.

Kalp kurabiyeler için, margarin ve yumurtayı bir kasede karıştırılmaktadır. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurabilirsiniz. 15 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra merdane ile açın ve kalp şeklindeki kalıplar ile kesmelisiniz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 10-12 dakika pişirip daha sonra tartın üzerine dizip üzerine pudra şeker serpiştirebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyet olsun…

Yorum Yaz