loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Saçaklı Poğaça

Yazar: Saadet Tarih :22.04.2021 21:32:22 Sayfa : Saadetin Ev Yemekleri
blog image

?Kasarli ve maydanozlu mini saçakli pogaça
?Peynirli pogaça
Tarif;

1 sb ilik su 
1sb süt 
3 yk Seker
1 paket instant maya 
1 sb siviyag
1 tatli kasigi dolusu tuz
1 yumurta aki ( sarisi üzerine sürmek için ayrilicak)
6 bardak un ( markaya ve yogurma seklinize göre aldigi un miktari degiskenlik gostebiliyor)

Saçakli pogaçalar için;
Sürülebilir bir çesit peynir( ben labne kullaniyorum)
Kasar rendesi ve ince dogranmis maydanozlar

Peynirli pogaça için
Istediginiz bir çesit peynir ( ben lor ve kasar karisimi kullandim)

Yapilisi;
Seker,maya ve ocakta biraz isitilmis süt ve su (ilik olucak)  yogurma kabina alinip çirpilir agzi kapatilir ve 10 dk on mayalama yapilir. Maya kabarip aktif hale geldiginde yag yumurta aki ve tuz eklenip tekrar çirpilir. Ve un azar azar eklenmeye baslanir. ?Pogacanin kivaminin güzel olmasi için un ekleme asamasi önemli unu kasik kasik yavasça yedirerek ekleyin iyice yogurun çok yumusak bir kivamda olucak ele yapismamaya baslayinca agzi streçle kapatilip 45dk-1 saat kadar mayalanmaya birakilir.

Mayalandiktan sonra bir iki daha yogurup parçalara ayrilir. ( Saçakli pogaçalar için ceviz büyüklügünde tanesi 30 gr. Büyük pogaçalar için mandalina büyüklügünde tanesi 70 gr. ) 

Saçakli pogaçalar yuvarlanir üzerine yumurta sarisi sürülür. 200° firinda üzeri kizarana kadar (yaklasik 20 dk) pisirilir.

Peynirli pogaçalarda içine peynir konup yuvarlanir üzerine yumurta sarisi sürülür susam ve çörekotu ile süsleyip 200° firinda üzeri kizarana kadar (25-30 dk) pisirilir.

Minik pogaçalarin sicakligi gittikten sonra ortasi kesilir arasina ve kenarlarina labne peyniri sürülür. Kenarlarda labne sürdügümüz yerler dogranmis maydanoz ve kasara batirilip yapismasi saglanir ve süslenir. 


Yorum Yaz

Diğerleri