loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Domatesli Pilav Tarifi

Yazar: EvdenYe Tarih :01.05.2021 23:53:19
blog image

Kaç Kisilik : 4
Hazirlama Süresi :10 dakika
Pisirme Süresi :35 dakika
Malzemeler :
  1. 1 kase pirinç
  2. 2 adet rendelenmis domates
  3. 2 kasik tereyagi
  4. 1 tatli kasigi tuz
  5. 2 su bardagi sicak su
  6. 2-3 damla limon suyu
  7. 2 kasik eritilmis köpürtülmüs tereyagi (Pilav pistikten sonra)
Yapilisi :
  1. Pirincinizi yikayin, uygun bir kaba alin içine tuz atin, 3-4 damla limon suyu ekleyin ve üzerine kaynar su ekleyerek 15 dakika bekletin.
  2. Bekleme sonunda pirincinizin ilinmis suyunu süzün ve süzülmüs pirinçleri soguk suyun altinda iyice nisastalari durulana kadar yikayin yikanmis pirinçleri süzgeç ile bir kenara alin süzgeç içinde pirinçler çok iyi süzülsün.  
  3. Ayri bir yerde domateslerinizi yikayip rendeleyin.
  4. Tencerenize tereyaginiz alin eritin. Eriyen yaga domatesleriniz ekleyin.  domates suyunu biraz çekecek, pisecek. Domatesler suyunu çekip yariya indiginde domateslerin üstüne 1,5 kase kaynamis su ekleyin. Tuzunu da ekleyin.
  5. Tencere de ki su kaynayinca bekleyen süzülmüs pirincinizi ekleyin. 1-2 karistirin tencerenin kapagini kapatin. Tencere kaynayinca kisik atese alip pilavinizi pisirin.
  6. Pilav pisince pilavin üstüne bir kagit havlu kapatin 5 dakika kadar böyle beklesin.
  7. Diger tarafta bir tavada  2 kasik tereyagi eritin köpürtün.
  8. Tencerenin kapagini açin kagit havluyu alin. Erittiginiz, köpürttügünüz tereyagi pilavinizin üzerine dökün. Ezmeden pilavinizi karistirin.
  9. Pilaviniz hazir bir kaseye doldurup servis tabagina ters çevirerek sunum yapin.Üzerini ister karabiber ile ister dereotu ile süsleyerek servis yapin.

Yorum Yaz

Diğerleri